Om vedeldade bakugnar

Mat med traditionar i vedeldad bakugn

 

I flere tusen år har man tillagat mat i vedugnar och runt Medelhavet finns många olika typer stenugnar. Den italienska typen är den mest populära och Valoriani har perfektionerat ett optimalt design som ger perfekt värmefördelning i ugnen. Det gör att ugnen blir mycket användarvänlig och att man inte behöver vara expert för att få bra resultat.

 

Ugnen är tillverkad för hand i terracotta eller röd lera från Valorianis eget lerbrott, och ugnen är CE testad och godkänd for matlagning. Naturmaterialet terracotta som används innehåller inga giftiga ämnen eller tungmetaller och man kan säkert och tryggt baka bröd eller grädda pizza direkt på stengolvet. Torr ved innehåller ca 20% vatten som frigörs i domen, altså inne i ugnen, under eldningen och denna fuktiga miljö kombinerad med hög värme, gör att maten blir ovanligt god och saftig samt att bröd och pizza etc får knapriga ytor som man inte får i elektriska ugnar.

Bakugn för trädgård eller inomhus

 

 

Vaoriani vedeldade stenugnar kommer i många olika storlekar, och som byggsats eller som färdigbygd ugn.

 

En byggsats kan alla bygga enkelt och snabbt som et roligt projekt.Du kan sätta din prägel på resultatet med unik design eller unika byggmaterial som lokal sten etc. Vi hjälper dig vie telefon om du har frågor.

EkoEnergi Experten Aplagården, Velinga

52292 Tidaholm, '

Sverige

+46 (0) 707104092

Kontakt oss

© Copyright Ekoenergi Experten. All Rights Reserved.